او با بیان اینکه در توسعه خدمات به روسیه ارتباط بهگونهای برقرار شده که اتصال کامل پوشش بیمهای برای صادرات انجام میشود، خاطرنشانکرد: با عمان از طریق تفاهمنامه، با قطر با دیپلماسی اقتصاد، با ازبکستان با توافقهای انجام شده، همچنین با روسیه، بلاروس، مجارستان و مغولستان ارتباط برقرار شد و این مقاصد صادراتی بهعنوان کشورهای هدف انتخاب شدند.
برهانی با تاکید بر اینکه اتفاق ویژهای در ارتباط و اتصال کامل با روسیه رخدادهاست، تاکید کرد: در توسعه روابط با اندونزی بهعنوان مهمترین کشور شرق آسیا غفلت داشتیم، در صربستان موانعی وجود داشت اما قراردادهای همکاری مشترک را به امضا رساندیم و توانستیم یکمیلیون یورو برای قطعات خودرویی را با این کشور به سرانجام برسانیم و در زمینه پتروشیمی نیز میتوانیم اتفاق ویژهای را رقم بزنیم.
او با بیان اینکه اقدام به تعیین کارگزاریها در داخل و خارج از کشور کردهایم، تصریحکرد: در لهستان و ارمنستان کارگزاریها فعالیت خود را آغاز کردهاند و نقشهراهی تعیین شد تا در کنار مراکز تجاری، محصولات در معرض نمایش قرار بگیرد و کارگزاری صندوق نیز یک بسته کامل برای استفاده از خدمات بیمهای در خدمت تجار قرار دهد که این روند در درازمدت تاثیر چشمگیری خواهد داشت. مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به اینکه قاره آفریقا از مسیر صادراتی خارجشده بود، تاکید کرد: در دولت سیزدهم نقشهراه جدیدی برای صادرات به آفریقا طرحریزی و در سفر قبلی رئیسجمهور مواردی از آن پیگیری شد و در سفر آتی نیز دو سند بیمهای بانکی با دو کشور از این قاره امضا میشود که تا حدود زیادی بازار پر ریسک این کشورها را برای تجار کمریسک خواهد کرد. او افزود: صادرات به روسیه عدد ناچیزی بوده، اما اکنون به دوبرابر رسیده و این روند در آفریقا نیز تکرار خواهد شد. این شرایط سودمندی است که میتوانیم از آن استفاده کنیم و همچنین با تفاهمنامه همکاری مشترک با برخی کشورهای آفریقایی راه را برای صدور خدمات فنی و مهندسی هموار و مسیر تجاری را برای کالاها و خدمات دیگر ایجاد میکند.
برهانی با اشاره به عضویت صندوق ضمانت صادرات در اتحادیه برن، خاطرنشان کرد: این اتحادیه مهمترین اتحادیه بیمهای جهان است که بهدست آوردن کرسی در این نهاد توسط صندوق ضمانت صادرات، رخدادی ویژه در تاریخ صندوق محسوب میشود، زیرا اعضا بهویژه کشورهای همسایه از حضور ایران در این بخش استقبال چشمگیری کردند. او افزود: از سوی دیگر، توافق با اتحادیهایسیای ذیل بانک توسعه اسلامی که مقر آن در ریاض عربستان است پس از مدتها قطع روابط با این کشور، فصل جدیدی برای صادرات به این کشور در راستای دیپلماسی اقتصادی وزارتخارجه خواهد بود و مسیر را برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی نیز هموار میکند.
رئیس هیاتمدیره صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به کمبودن تعداد بانکهای طرف قرارداد، اظهار کرد: طی یکسال اخیر با چندین بانک همکاریهای خود را آغاز کردهایم که به شبکههای ما متصل شدند و آماده همکاری با بانکهای دیگر از جمله دولتی و خصوصی هستیم و مورد حمایت قرار خواهیم داد.
او با بیان اینکه در گذشته تمرکز صندوق ضمانت صادرات ایران بر تهران بود، تاکید کرد: کسانی که خواستار دریافت کارگزاری در کشور بودند مورد بررسی قرارگرفتند و پس از بازدیدها ۲۷کارگزاری فعال در سراسر استانها ایجاد شد که بخشی از آنها اتاق بازرگانی هستند تا کارگزاران بخشخصوصی باشند و بنگاههای کوچک هم از خدمات آنها استفاده کنند. از جمله این شهرها میتوان به یزد، مشهد و مازندران اشاره کرد که با حضور و حمایت مسوولان افتتاح شدند. برهانی تاکید کرد: در سال۱۴۰۱ صندوق ضمانت صادلات ۵۰هزار میلیاردتومان (همت) پوشش بیمهای انجام داد که در مقایسه با سال۱۴۰۰ با ۳۲ همت پوشش شاهد رشد ۵۵.۵درصدی بودیم. همچنین در نیمه نخست سالجاری ۱۵درصد رشد نسبت به مدت مشابه سالگذشته رقم خورد که امیدواریم برخلاف همه مشکلات تا پایان سالاز ۶۰ همت عبور کنیم. او با تاکید بر اینکه ثبت این آمار ارزشمند با همراهی دولت بینظیر بودهاست، تصریح کرد: با حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت توانستیم دارایی ثبتی صندوق ضمانت صادرات ایران را با ۲۰۰میلیون یورو افزایش به ۲۴۷میلیون یورو برسانیم، درحالیکه این اعتبار سالها معلق ماندهبود و به سرانجام نمیرسید. مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران خاطرنشانکرد: با همکاری بانکمرکزی، وزارتخانههای صمت، اقتصاد و خارجه در تلاشیم تا این دارایی ثبتی به یکمیلیارد یورو افزایش پیدا کند، زیرا هر میزان دارایی میتواند پنجبرابر پوشش بیمهای را ارتقا دهد و این حمایت از صندوق، برای صادرات غیرنفتی اهمیت بسیاری دارد. او با اشاره به امضای تفاهمنامه با صندوق توسعه ملی، تاکید کرد: برای نخستینبار است که با ضمانتنامهها و پشتیبانی ذیل صندوق توسعهملی میتوانیم برخی از پروژههای صادراتی را که با مشکلات مالی یا تامین مالی مواجه بودند پس از اعتبارسنجی به بهرهبرداری برسانیم.
برهانی با تاکید بر اینکه در حمایت از محصولات دانشبنیانها نیز نیازمند فعالیت بیشتر و عملیاتیترشدن برنامهها هستیم، تاکید کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران با حداقلترین وثیقهها تامین مالی میکند تا به صادراتیشدن دانشبنیانها کمک کنیم تا بتوانند جایگاه خود را در بازار جهانی بهدست بیاورند. او افزود: در گذشته مشتریان حقیقی را مورد حمایت قرار نمیدادیم، اما اکنون همه موارد شامل حقیقی و حقوقی موردتوجه قرار میگیرند تا بتوانیم خدمات خود را پس از اعتبارسنجی افزایش دهیم. این مقام مسوول با بیان اینکه گردشگری برای کشور درآمد دارد و بهمثابه صادرات غیرنفتی است، تاکید کرد: این شاخه را نیز وارد سرمایهگذاری و بیمهنامه کردیم و با توافق با سازمان میراثفرهنگی و گردشگری مواردی را در این زمینه نیز موردتوجه قرار دادیم. برهانی با بیان اینکه در حوزه خدمات فنی و مهندسی بهویژه در حوزه برق، کشور جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده و کمترین حمایتها را دریافت کردهاست، گفت: برنامه ویژهای در این زمینه داریم تا دو مگاپروژه را بیمه کنیم و از مهندسان ایرانی بهره ببریم.
منبع: دنیای اقتصاد