مسئول سازمان بسیج اساتید استان گیلان گفت: استفاده از ظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات استان گیلان با ضعف مواجه بوده و پیوند بین دستگاهها با دانشگاه در استان با خلأ روبهرو است.
حسین بهمنش درباره اقدامات سازمان بسیج اساتید گیلان در راستای پای کار آمدن اساتید برای حل مشکلات حوزه کشاورزی اظهار داشت: در این راستا تفاهمنامه همکاری چند جانبهای بین بسیج اساتید، بسیج مهندسین کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان منعقد شده است.
مسئول سازمان بسیج اساتید سپاه استان گیلان با بیان اینکه در این تفاهمنامه بر روی تغییر نهادههای دامی مشغول به کار هستیم افزود: در حال حاضر یکی از مهمترین مسائل و دغدغههای کشور و استان در بحث کشاورزی کمبود نهادههای اولیه دامی است که عمدتاً وارداتی است.
بهمنش گفت: از این رو در این کلان پروژه تحقیقاتی بر روی این مسئله فوکوس کردیم که چگونه میشود نهادههای اولیه دامی مورد استفاده در دامداریها را مبتنی بر ظرفیتها و ذخایر بومی تغییر داد تا هم سبد پروتئینی مردم با هزینه پایینتری تأمین شود و هم دامداریها و تولیدکنندگان گوشت و پروتئین زیر بار فشار تحریم و واردات نباشند.
وی با تأکید بر ضرورت بهرهگیری دستگاههای مجری در حوزه کشاورزی از نتایج تحقیقات انجام شده توسط اساتید در جهت رفع مشکلات این حوزه خاطرنشان کرد: در این عرصه نیازمند همت و تلاش سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان هستیم تا از نتیجه این تحقیقات بهرهبرداری لازم را داشته باشند.
مسئول سازمان بسیج اساتید سپاه استان گیلان عنوان داشت: از طرفی اساتید بسیجی در دانشگاههای استان گیلان در حال کار کردن بر روی روشهای نوین کشاورزی، اقتصاد کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده برای صادرات محصولات کشاورزی نیز هستند.
بهمنش تصریح کرد: فعالیتهای اساتید بیشتر به سوی بحثهای مطالعاتی و تحقیقاتی است که میتواند پشتوانه تئوریکی برای سازمانهای مجری نظیر سازمان جهاد کشاورزی، بانک توسعه صادرات و ایران اتاق بازرگانی استان گیلان باشد.
وی افزود: از آنجایی که همچنان پیوند میان دانشگاه و جامعه اعم از مردم و دستگاههای اجرایی همچنان پیوند خوبی نبوده و منجر به یک ارتباط هماهنگ نشده است، استفاده از ظرفیت اساتید و بهرهگیری از تحقیقات انجام شده برای حل مشکلات همچنان با ضعف مواجه است و نمیتوان از آن اعلام رضایت داشت.
بهمنش با بیان اینکه مهمترین دغدغه ما این است که در دولت جدید ارتباط خوبی بین دانشگاه و جامعه انجام گیرد افزود: بخش اعظمی از این مهم توسط دستگاههای اجرایی محقق میشود به این صورت که مسائل خود را با دانشگاه در میان بگذارند.
مسئول سازمان بسیج اساتید سپاه استان گیلان با بیان اینکه بخش دیگر مربوط به دانشگاه و مرکز ارتباط با صنعت و جهت دادن اساتید به سمت حل مسائل است تصریح کرد: البته تحقق این امر به شرطی صورت میگیرد که دولت در گیلان برای استفاده از ظرفیت اساتید اعلام نیاز کند که این اعلام نیاز دولت در استان را خیلی مشهود نمیبینیم.
وی گفت: به عنوان مثال در استان گیلان با مشکلات عدیده زیستمحیطی مواجه هستیم و در عین حال پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی نیز در استان دایر است اما میزان استفاده دولت از ظرفیت این پژوهشکده و از طرفی اقدامات این پژوهشکده برای ظرفیتسازی جهت حل مشکلات زیستمحیطی در گیلان و ارائه راه حل برای آنان قابل تأمل است.
بهمنش با بیان اینکه تا زمانی که دولت دستگاهها، دانشگاهها و مراکز پژوهشی را موظف به ارائه راهکار برای حل مسائل نکنند این پیوند بین دانشگاه و جامعه محقق نمیشود افزود: تلاش ما در بسیج اساتید این است که دولتمردان را متوجه اهمیت پیوند بین دانشگاه و جامعه کنیم تا شاهد حل مسائل و مشکلات استان باشیم.
منبع: تسنیم