وزیر صمت تاکید کرد: همه مدیران وزارتخانه مکلف هستند با بهکارگیری تمام ظرفیتهای موجود و سازوکارهای طراحی شده، برای دستیابی به اهداف سال تلاش کنند.
وی تصریح کرد: همه مدیران وزات صمت در هر نقطه از کشور مسوول حوزه کاری خود در امور مرتبط با کسبوکارها هستند و باید به شکل فعال و پیگیرانه، دنبال رفع موانع پیشروی تولید و تجارت باشند.
فاطمیامین افزود: در تامین زیرساختهای مرتبط با حوزه صنعت، معدن و تجارت، باید همه ظرفیتهای ممکن فعال شوند و لازم است وضعیت واحدهای صنعتی بهطور مستمر مورد رصد و پایش قرار گیرد.
وزیر صمت ادامهداد: مسوولیت همه امور مرتبط با سرمایهگذاری در استانها بر عهده مدیران صمت استانی است و باید ضمن هدایت درست سرمایهگذارها، جانمایی واحدها بر اساس اصل توزیع متوازن در مناطق مختلف انجام شود.
فاطمیامین تاکید کرد: رویکرد اصلی وزارت صمت، مدیریت یکپارچه با امکان بهرهبرداری حداکثری از تمام ظرفیت نیروهای موجود است.
وی یادآور شد: در صورتیکه این شیوه مدیریتی درست اجرا شود، نتایج قابل رصد بوده و امکان برنامهریزی برای آینده بهتر فراهم میشود؛ برای مثال اگر در پروژه ثبت قیمت، آمار فروش و فاکتور بهدرستی در سامانه جامع تجارت ثبت شود، آمار تولید نیز به شکل دقیقتری قابل محاسبه بوده و متناسب با آمار موجود، سایر اقدامات و برنامههای مرتبط با تولید واحدها قابل پیگیری است. وزیر صمت با اشاره به طراحی و اجرای سازوکار جدیدی با عنوان سامانه پاسخگویی در این وزارتخانه، گفت: ماموریت تعریفشده برای طراحی و اجرای این سامانه یکپارچهسازی مدیریت و ساماندهی درگاههای ارتباطی و پاسخگویی به درخواستها و نیازهای ذینفعان بخش صنعت، معدن تجارت است.
اجرای طرح آمایش سرمایهگذاری استانی و شهرستانی
در این نشست رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صمت نیز گفت: طرح آمایش سرمایهگذاری استانی و شهرستانی صنعت، معدن و تجارت با هدف اعمال بهترین نوع توزیع جغرافیایی فعالیتهای اقتصادی با درنظرگرفتن منابع طبیعی و منابع انسانی مناطق مختلف کشور، اجرا میشود.
احمد تشکینی تاکید کرد: در این طرح مکانیابی برای فعالیتهای مشخص و فعالیتیابی برای مکانهای مشخص موردتوجه است.
وی با اشاره به سطحبندی توسعهیافتگی استانهای کشور در قالب طرح آمایش سرمایهگذاری صنعت، معدن و تجارت، افزود: در مطالعات اولیه برای تهیه این طرح، سرمایهگذاری، سازگاری نداشتن استقرار واحدها و متوازن و متعادلنبودن بهعنوان سه چالش اساسی موردتوجه قرار گرفت.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صمت درخصوص فرآیندهای تدوین برنامه استانی و شهرستانی سرمایهگذاری صنعت، معدن و تجارت، توضیح داد: در چارچوب این طرح شناسایی ظرفیتهای شهرستانها، راستیآزمایی ظرفیتها، هدفگذاری اشتغال، تبیین ساختار صنعت، معدن و تجارت و تحلیل وضعیت طرحها و همچنین تدوین برنامه اجرایی، لحاظ شده است.
تشکینی تصریح کرد: در طرح آمایش سرمایهگذاری استانی و شهرستانی صنعت، معدن و تجارت، اسناد مصوب از جمله آمایش سرزمینی طرح توسعه کسبوکار و اشتغال پایدار مدنظر بوده و ضمن بررسی مشخصات عمومی و جغرافیای طبیعی استانها، نظرات نخبگان این حوزه نیز دریافت شده است.
تحول بنیادین در راه است
در جمع مدیران ارشد وزارت صمت، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره جدید، گامهای موثری برای ایجاد تحول بنیادین در مسیر حرکتی خود برداشته است.
علی آقامحمدی تاکید کرد: هدف اصلی از تشکیل این وزارتخانه، ادغام مسوولیت در چارچوب وظایف و خدمات مشترک بخش بازرگانی و صنایع و معادن بود که در برنامه تحولی امسال این وزارتخانه شاهد این رخداد بهصورت عملیاتی هستیم.
وی با اشاره به اهمیت توسعه منابع انسانی برای تحقق اهداف تعالی سازمانی در هر مجموعهای، تصریح کرد: اهداف هیچ سازمانی بدون رشد واقعی نیروی انسانی آن محقق نمیشود و این رشد باید در روند کار و با پیوست نظامات آموزشی اتفاق بیفتد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص عنوان سال، تاکید کرد: برای تحقق اهداف تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین، نباید مسائل بهصورت سطحی موردتوجه قرار گیرند، بلکه نیازمند تامین زیرساختهای لازم در این حوزه هستیم که محور آنها نیروی انسانی تحولگرا است. آقامحمدی تصریح کرد: معیار ما برای تحقق اهداف سال، افزایش ۲ برابری آمار در حوزه فعالیتهای دانشبنیانی کشور است. وی ادامه داد: با توجه به رویکرد جدید حاکم بر وزارت صنعت، معدن و تجارت، امیدواریم این وزارتخانه بتواند این فرآیند را بهخوبی مدیریت کند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر نگاه پیشین به موضوعات در اجرای فرآیندهای صدور مجوزها و سایر خدمات مرتبط مبتنی بر همکارینکردن دستاندرکاران باشد، تغییر بنیادین موردنظر محقق نمیشود.
الزام کوتاهشدن فرآیندهای مجوز
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالای وزارت صمت نیز در جمع مدیران ارشد این وزارتخانه، ضمن تشریح اقدامات انجام شده برای تحقق اهداف امسال، گفت: طرح مقابله با کالاهای قاچاق و تقلبی با عزم جدی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صنعت، معدن و تجارت در گام نخست با توجه به مقدمات فراهمشده و اقدامات زیرساختی موجود در وزارتخانه با اولویت گروه کالایی حوزه لوازم یدکی خودرو عملیاتی میشود.
برادران با اشاره به ضرورت کوتاهسازی فرآیندهای دریافت مجوز تولید و واردات برای کاهش انگیزه قاچاق تولیدکنندگان و واردکنندگان در راستای طرح اجرایی موردنظر، بیان کرد: پیشبینی لازم انجام شده تا تمامی استعلامات اصالتسنجی قطعات از سامانه جامع تجارت صورت پذیرد و همچنین تولیدکنندگان مشوقهایی را بهمنظور کاهش استفاده تعمیرکاران از کالاهای قاچاق یا تقلبی را فراهم کنند.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالای وزارت صمت تاکید کرد: فرآیند شناسایی، ضبط و معدومسازی کالاهای قاچاق و تقلبی بهطور حتم به اطلاع مردم خواهد رسید و درصدد هستیم با همکاری دستگاهها و نهادهای مسوول، سازوکار جرائم را به گونهای طراحی کنیم تا قاچاق و تقلب برای ذینفعان هیچگونه سودی نداشته باشد.
منبع: شاتا