سیدمصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر با انتقاد از واگذاری مدیریت تعهدات ارزی از سازمان توسعه تجارت به بانک مرکزی، گفت: با رویه فعلی رفع تعهد ارزی، صادرات فولاد با رکود مواجه شده و چه بسا تا یک ماه دیگر متوقف شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، گفت: پس از واگذاری مدیریت تعهدهای ارزی از سازمان توسعه تجارت به بانک مرکزی، مشکلات زیادی متوجه بخش خصوصی و حتی خصولتی شده است.
سیدمصطفی موسوی به مشکلات صادرات فولاد تحت تأثیر سیاستهای ارزی فعلی اشاره کرد و افزود: قبلاً صادرکنندگان فولاد باید تا ۸۰ درصد ارز خود را باز میگرداندند، بازه بازگشت ارز مشخص بود و حتی در قبال واردات، میتوانستند صادرات داشته باشند؛ اما در رویه فعلی پیشبینی میشود تا یک ماه دیگر صادرات فولاد متوقف شود.
رئیس اتاق خرمشهر، افزود: دلیل این امر این است که صادرکنندگان فولاد باید ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را برگردانند و به علاوه باید آن را به نرخ نیمایی عرضه کنند و صادرات در قبال واردات نیز متوقف شده است.
موسوی گفت: ما در خوزستان به عنوان قطب صادرات فولاد، شاهد هستیم که با دستورالعملها و بخشنامههای نامناسب، با رکود بیشتری در صادرات فولاد مواجه خواهیم شد.
او با اشاره به تراز منفی ۱۰ درصدی صادرات در سال گذشته، افزود: اگر رویههای جاری ادامه پیدا کند، امسال ۲۰ درصد تراز منفیتری خواهیم داشت.
تشکلهای اقتصادی، محور توسعه صادرات قرار گیرند
رئیس اتاق خرمشهر، تأکید کرد: اگر انجمنها و تشکلهای اقتصادی محور توسعه صادرات قرار بگیرند و دولت از یکدندگی عقبنشینی کرده و مشکلات این تشکلها در صادرات را مورد توجه قرار دهد، صادرات ما وضعیت بهتری خواهد داشت.
موسوی، بر تقویت دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه بازارهای صادراتی، از سوی دولت تأکید کرد و گفت: دولت باید بر توسعه روابط دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه و کشورهای دوست، بیشتر تمرکز کند.
او افزود: حضور رایزنهای تجاری در کشورهای هدف و تبدیل کردن اتاقهای مشترک از اتاقهای درجه ۳ و منفعل به اتاقهای مؤثر و فعال، به تجارت فرامرزی کمک زیادی خواهد کرد.
منبع: اتاق ایران