ترویج فرهنگ ایمنی در صنایع پرخطر مانند ساختوساز، نفت و گاز در دستور کار ایران است؛ این جمله بخشی از بیانیه ای است که در کمیته بررسی عمومی در خصوص تحقق حفاظت جامع از آسیبهای شغلی در ایران (در یکصد و سیزدهمین نشست کنفرانس بینالمللی کار) قرائت شد.
هیات کارشناسی اعزامی ایران به ILO در ادامه این بیانیه عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران تعهد خود را به دستیابی به حفاظت جامع از آسیبهای شغلی به عنوان بخشی از چشمانداز گستردهتر برای کار شایسته و عدالت اجتماعی اعلام می کند.
در ادامه این بیانیه آمده است: به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، از سازمان بینالمللی کار به دلیل تعهد مستمرش به پیشبرد عدالت اجتماعی و ترویج کار شایسته در سراسر جهان تشکر میکنیم.
امروز، دیدگاهها و تلاشهای ایران را در مورد موضوع کلیدی این بررسی عمومی، یعنی «دستیابی به حفاظت جامع از آسیبهای شغلی»، که در گزارش سوم (ب) مطرح شده است، ارائه میدهیم.
ایران اهمیت بنیادین تضمین حفاظت جامع از آسیبهای شغلی را به عنوان یکی از ارکان اصلی کار شایسته و عدالت اجتماعی به رسمیت میشناسد. کشور ما، با میراث فرهنگی غنی و نیروی کار مقاوم، متعهد به حفاظت از حقوق و رفاه کارگران در راستای استانداردهای بینالمللی کار، از جمله کنوانسیونهای سازمان بینالمللی کار است.
یکصد و سیزدهمین نشست کنفرانس بینالمللی کار (ILC۲۰۲۵) با حضور هیأت سه جانبه کارگری، کارفرمایی ودولتی جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ (۲ ژوئن ۲۰۲۵) در محل سازمان ملل متحد در ژنو آغاز به کار کرد.
این کنفرانس که به صورت سالانه برگزار میشود، به عنوان بالاترین نهاد تصمیمگیری سازمان بینالمللی کار (ILO) هیئتهای سه جانبه از ۱۸۷ کشور عضو سازمان و تعدادی از ناظران از دیگر افراد تأثیرگذار بینالمللی را گرد هم میآورد تا درباره موضوعات کلیدی دنیای کار تبادل نظر و تصمیمگیری کنند.