تسهیل فرمول‌های داروسازی با کمک پژوهشگران شیمی

دوشنبه ۳۰ام بهمن ۱۴۰۲
مدیر
«روش جدید انانتیوگزین در طراحی و سنتز خانواده‌ هورسفیلین و HIV-۱ NNRT inhibitorها از طریق واکنش نامتقارن حلقه‌زایی [۳+۲]و [۱+۲]» عنوان طرح پژوهشی خسرو جدیدی دانشیار دانشگاه شهید بهشتی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به انجام رسانده است.

به گزارش روابط‌عمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، شیمی از جمله علم‌هایی است که می‌تواند برای سایر علوم هم راه‌گشا شود و چالش‌های موجود در هر حوزه را برطرف کند. به‌همین دلیل بنیاد ملی علم ایران از پژوهشگران و طرح‌های تحقیقاتی حوزه شیمی حمایت می‌کند.

«روش جدید انانتیوگزین در طراحی و سنتز خانواده هورسفیلین و HIV-1 NNRT inhibitorها از طریق واکنش نامتقارن حلقه‌زایی [۳+۲]و [۱+۲]» عنوان طرح پژوهشی خسرو جدیدی دانشیار دانشگاه شهید بهشتی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به انجام رسانده است.

جدیدی درباره این طرح توضیح داد: سنتز نامتقارن یکی از مهمترین مسیرهای ساخت دارو و ترکیب‌های بیولوژیکی است و ترکیبات متنوعی از داروها با این روش سنتز می‌شوند. همچنین، در سال‌های اخیر، با توجه به عملکرد متفاوت انانتیومرها در سیستم‌های بیولوژیکی، توجه زیادی به سنتز داروها به‌صورت خالص نوری جلب شده است.

وی افزود: بررسی مکانیزم و سازوکار واکنش بر اساس پیکربندی مطلق محصولات حلقه‌زایی و محاسبات تئوری، توسعه و بومی‌سازی سنتز نامتقارن در ایران و گسترش شیوه‌های دست‌یابی به خانواده‌ای از ترکیبات با خلوص انانتیومری بالا از جمله اهداف انجام این طرح است.

این محقق و پژوهشگر در ادامه گفت: این زمینه تحقیقاتی در سی سال گذشته در جهان، یکی از مهمترین زمینه‌های تحقیقاتی در شیمی در هر دو شاخه صنعت و دانشگاه بوده است و ما از معدود گروه‌های تحقیقاتی در این زمینه در ایران و تقریباً در خاورمیانه هستیم که به صورت حرفه‌ای فقط در این زمینه مهم و دشوار فعالیت داشتیم.

این محقق و پژوهشگر در پایان تصریح کرد: نتایج بدست آمده از این طرح می‌تواند به پیش‌برد علم و تولید دانش فنی و گسترش مرزهای دانش کمک کند. از طرفی فرآورده‌های کایرال غیر راسمیک تولید شده از این واکنش‌ها به عنوان مواد مؤثر دارویی و یا مواد اولیه مفید در سایر فراورده‌های دارویی به‌کار گرفته می‌شود.

برچسب ها:

مطالب مرتبط

دیدگاه