نشست بخش خصوصی گیلان با دولتیها در قالب شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی پیرامون تأمین انرژی از جمله برق باهدف جبران ناترازی تولید و مصرف و توسعه شهر صنعتی رشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، صبح امروز نشست شورای گفتوگو بخش خصوصی با دولت به ریاست هادی حقشناس استاندار گیلان و با حضور مدیران کل استان و واحدهای بزرگ اقتصادی از جمله پرمصرف های برق در سالن غدیر استانداری برگزار شد.
قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان در این نشست بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان تأکید کرد و تامین انرژی اعم از برق و گاز را یک الزام حیاتی برای فعالان تولیدی دانست.
میرشمسالدین سعیدی مهدوی، مدیرعامل شهر صنعتی رشت، فلسفهای ایجاد و توسعه شهر صنعتی رشت را تشریح و لزوم الحاق، بهرهوری و استفاده بهینه از اراضی متعلق به اوقاف و امور خیریه را مطرح و با عدم مخالفت حاضرین از جمله مراجع قضایی و دستگاههای مجری، با موافقت استاندار، گسترش این شهر صنعتی با بهرهگیری از زمین های قابل واگذاری، تصویب گردید.
همچنین در این نشست پیرامون چالش برق مورد نیاز شهر صنعتی رشت از جمله احداث پست برق فوقالعاده در این شهر نیز گفتوگو و بر لزوم احداث پست برق فوقالعاده مورد نیاز واحدهای پر مصرف از جمله فولادیها و واحدهای سلولزی تاکید شد.
در گیلان هفت واحد بزرگ مصرفکننده برق از جمله در شهر صنعتی وجود دارند که لازم است برای تامین انرژی پاک آنها یک نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی احداث شود.
همچنین طبق آخرین تصمیمگیریهایی که محمدیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اعلام کرده، قرار شده است هر کدام از واحدهای پرمصرف برق مستقر در شهر صنعتی برای احداث پست برق جدید به اندازه مصرف خود سرمایهگذاری کنند و دولت نیز مقدمات تسهیلات برای این پست برق را تا حدالامکان، فراهم کند.
واحدهای بزرگ تولید کننده مستقر در شهر صنعتی رشت از جمله مجموعه های فولادی نیز در این نشست معتقدند، زمان سرمایهگذاری دولت برق و گاز مورد نیاز را تامین کرده اما اکنون قادر به تأمین انرژی مورد نیاز نیست؛ موضوعی که استاندار گیلان نیز به آن اذعان دارد و موافق اداره مستقل تامین برق بخش خصوصی و پشتیبانی کامل از آنها است.
صادقی خمامی مدیرعامل توزیع برق استان گیلان از خبر خوبی در حوزه انرژی خبر داده و گفت که امروزه فرصت بهبود برق و صدور قبوض در کشور وجود دارد؛ اگر خرید برق از بورس برق و استفاده از انرژی تجدید پذیر انجام شود، موجب کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی هزینه برق نیز میشود.
به گفته مدیرعامل شهر صنعتی رشت، ۷۴ درصد شرکتهای مستقر در این شهر صنعتی فعال هستند و به تولید و اشتغال مشغولند.
هادی حقشناس استاندار گیلان با اشاره به موقعیت خاص و فراهم بودن زیرساختهای لازم برای توسعه شهر صنعتی رشت، اظهار کرد: باید بر اساس فلسفه تشکیل شهر صنعتی رشت، طرح توسعه آن با حمایت همهجانبه مورد تأکید قرار گیرد.
به گفته وی، بخش خصوصی در کنار مصرف بهینه برق در بخش خانگی، باید به فکر تولید برق از منابع تجدیدپذیر و همچنین تولید همزمان برق در کنار صنایع بزرگ باشد.
استاندار گیلان همچنین توصیه کرد تا واحدهای تولیدی سیمان و فولاد، قراردادی پیرامون تولید و مصرف و فروش مازاد انرژی با بخش دولتی منعقد کند تا پایداری وضعیت انرژی در صنایع و واحدهای تولیدی را شاهد باشیم.