کارگزار ارزیابی دانش بنیان استان گیلان: وجود فقط ۸۵ شرکت دانش بنیان در استان نشانگر لزوم همت مضاعف برای ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای دانش بنیان در عرصه صنایع است.
نخستین مراسم تحلیل از واحدهای شهر صنعتی رشت با رویکرد فناورانه، با حضور جمعی از مسئولان استانی و مدیران واحدهای منتخب شهر صنعتی رشت، در سالن همایش شرکت آرپانوش برگزار شد.
رئیس مرکز آموزش بازرگانی استان گیلان در نخستین مراسم “تجلیل از واحدهای شهرصنعتی رشت با رویکرد فناورانه” که با تقدیر از ۱۷ شرکت برتر شهرصنعتی رشت همراه بود، گفت: شرکتهای برتر شهرصنعتی رشت با معیارهایی همچون تولید دانش بنیان، آموزش های دانش بنیان برای کارکنان، همکاری با موسسات تحقیقی و پژوهشی، تجهیز و نوسازی و نوآوری در محصول و فرآیندها مورد ارزیابی قرار گرفته و ۱۷ شرکت در این رویداد منتخب شده و مورد تجلیل قرار گرفتند.
روهام قلیچی در ادامه با بیان اهمیت مقوله دانش بنیان گفت: برای توسعه دانش در صنعت باید بدانیم مسئله چیست و بدنبال راهکارهای حل مسایل باشیم.
وی افزود: امر پژوهش مختص دانشگاه است ولی حل مسایل و مشکلات وظیفه شرکتهای دانشبنیان است.
وی با بیان ضرورت ورود دانشگاه ها در مباحث دانش بنیانی افزود: توسعه فعالیتهای دانش بنیان در دانشگاهها امری است که در آن دانشجو باید محور حل مسایل قرار بگیرد و از فضاهای خوب ایجاد شده در دانشگاه ها برای فعالیتهای دانش بنیانی با هدف حل مسائل و مشکلات صنعت مورد استفاده قرار گیرند.
وی عدم آشنایی دستگاههای اجرایی با قوانین ارزیابی شرکتهای دانش بنیان و انواع محصولات دانشبنیان، عدم همکاری موثر دستگاههای اجرایی در تعامل با یکدیگر و شناخت محصولات و شرکتهای بین رشته ای، مشکل برخی فناوران استان در حوزه تجاری سازی محصولات، عدم محوریت دانشگاه های استان در اکوسیستم دانش بنیان، نقش کمرنگ شرکتهای خلاق در ورود به حوزه دانش بنیان، کمرنگ بودن استارتاپ ها در جذب سرمایهگذار، عدم استفاده از ظرفیت منطقه آزاد انزلی در انتقال تکنولوژی و دستاوردهای فناورانه به خارج از کشور را از جمله معضلات موجود در این عرصه عنوان کرد.
وی با اشاره به آمارهای موجود گفت: هم اکنون ۸۵ شرکت دانش بنیان در سطح استان گیلان در حال فعالیت هستند، در حالی که حداقل ۲۰۰ شرکت دیگر نیز قابلیت تبدیل شدن به شرکتهای نوپای دانش بنیان را دارند و این تعداد، نشانگر ضرورت همت مضاعف برای ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای دانش بنیان در حوزه صنایع است.
وی افزود: البته افزایش رویکرد به سمت دانش بنیان شدن شرکتهای فعال در گیلان نیازمند ترویج و ارائه مشاوره های لازم در این زمینه است که مرکز آموزش بازرگانی و گروه کاشف آمادگی لازم برای ارائه این مشاوره ها را دارد.
گفتنی است در پایان این مراسم از شرکتهای فولاد آناهیتا گیلان، سبحان انکولوژی، شعله صنعت، کاسپین تامین، پایاکلاچ، دیبافراز آرین، دفتر طراحی قوای محرکه فرزانگان، کارآفرینان نسیم گیلان، مجتمع فولاد گیلان، سبحان دارو، پارس زرآسا، بهداشت کار، فرآوری و ساخت قطعات خودرو، زیست فرآورد پارس، صفا درمان کاسپین، پاک پارس پرند و کاوش کنترل به عنوان واحدهای برتر در عرصه فناوری و نوآوری در شهر صنعتی رشت تجلیل به عمل آمد.
منبع: گسترش تولید و تجارت