با حضور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان و نمایندگان اداره کل صمت و سازمانها و تشکلهای مرتبط، صنعت، معدن از بازرسان کار، مسئولان ایمنی، بهداشت و حفاظت فنی، کارشناسان نمونه بهداشت حرفهای استان و کارفرمایان نمونه سلامت محور طی مراسمی تقدیر شد.
در این همایش که به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای، به میزبانی مجتمع فولاد گیلان در شهر صنعتی رشت برگزار شد، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت: بخش عمده حوادث ناشی از کار ریشه در آموزش دارد لذا با ارتقای مهارت و ارایه آموزش های لازم می توان درصد زیادی از حوادث را کاهش داد.
علی لقمانی با بیان اینکه حدود نیمی از حوادث کار در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد؛ سهم کارفرمایان از حادثه را ۸۰ و سهم کارگران را ۲۰ درصد عنوان کرد.
وی از برگزاری ۳۷ هزار نفر ساعت دوره آموزش ایمنی در سال گذشته خبر داد و گفت: تعداد حوادث کار از ۱۴۸ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲۹ در سال گذشته کاهش یافت که این امر بیانگر اثرگذاری آموزش های ایمنی در کاهش حوادث کار است.
وی حفظ سرمایه های انسانی را امری ضروری در کشور دانست و خاطر نشان کرد: بروز حادثه صرفا متوجه کارگر نیست بلکه سلامت روانی خانواده وی، کاهش بهره وری در تولید، تحمیل هزینه های درمانی برای دولت و… را در پی دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه بازرسی های دوره ای به تنهایی قادر به توقف حوادث ناشی از کار نیست افزود: در این زمینه نیازمند شیوه های نوین و خلاقانه و بهره گیری از ایده کارشناسان و صاحب نظران هستیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود افزایش مهارت کارگران را از برنامه های محوری وزارت کار عنوان کرد و گفت: به دنبال بیانات مقام معظم رهبری و نامگذاری سال جاری به عنوان سرمایه گذاری برای تولید؛ شعار سرمایه گذاری و تولید برای ایران ماهر از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شده است.
لقمانی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی با بحران در جذب و نگهداشت نیروی کار مواجه و کارفرمایان به دنبال جذب اتباع بیگانه هستند تصریح کرد: تنها راه برون رفت از این بحران ارتقای فرهنگ کار و افزایش مهارت کارگران است که باید به صورت جدی دنبال شود.
وی تبدیل قراردادهای غیر مستقیم به مستقیم در جهت امنیت شغلی کارگران، احداث مسکن کارگری و کاهش تعداد واحدهای سخت و زیان آور را از دیگر برنامه ها و سیاست های مهم وزارتخانه عنوان کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در ادامه گفت: به دنبال گسترش تشکلات کارگری و کارفرمایی هستیم؛ اگر سیاست گذاری و تصمیم گیری این تشکلات درست باشد با حمایت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت تشکلات، بخش زیادی از مشکلات و مسایل جامعه کار وتولید قابل حل است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با بیان اینکه دقت بازرسان حوزهی بهداشت حرفهای در راستای ارتقای سلامت نیروی کار و جامعه است، اهمیت معاینات شغلی را یادآور شد.
دکتر سید مهدی سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود به استقرار پشه آاِدس در شهرستانهای استان اشاره کرد و گفت: باید نسبت به احتمال بروز بیماریهای منتقله از پشه آادس آمادگی لازم را داشته باشیم و همه همکاران در همهی حوزهها نسبت به این مهم دقت نظر لازم را داشته باشیم.
وی نقش دانشگاه علوم پزشکی در حفظ و ارتقای سلامت استان را تشریح کرد و گفت: همکاری و همراهی و نقش آفرینیهای سایر دستگاهها در حوزههایی که به سلامت مردم ارتباط دارد برای تحقق ارتقای سلامت بسیار مهم است و دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی نمیتواند از عهدهی این مهم برآید.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: مطمئنا همه دستگاهها با هم در کنار دانشگاه در هر شاخهای که وظیفه و مسئولیت داریم میتوانیم سلامت مردم را تضمین و ارتقا دهیم.
در ادامهی این مراسم، از کارشناسان نمونه بهداشت حرفهای، کارفرمایان نمونه سلامت محور، کارشناسان بهداشت حرفهای بخش خصوصی، بازرسان کار و کارشناسان ایمنی کار بخش خصوصی با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد.