اولین شرکت هواپیمایی بومی گیلان با حضور استاندار گیلان و معاونان وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان، آئین افتتاح اولین شرکت هواپیمایی بومی گیلان امشب (دوشنبه) با حضور هادی حق شناس استاندار گیلان، محمد امیرانی معاون وزیر راه و مدیر عامل شرکت فرودگاه های کشور و حسین پور فرزانه معاون وزیر و رییس سازملن هواپیمایی کشور در فرودگاه سردار جنگل رشت برگزار شد.
هادی حقشناس استاندار گیلان در این مراسم با بیان اینکه گیلانیان همواره منشأ خدمات برای کشور بوده است، اظهار کرد: با افتتاح خط جدید ایرلاین هوایی در این استان قطعاً روند توسعهای در گیلان بیش از گذشته شتاب خواهد گرفت.
ویبا ابراز خرسندی افتتاح خط ایرلاین هوایی در فرودگاه سردار جنگل رشت گفت: ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۳ یک روز تاریخی برای گیلان در صنعت هوایی خواهد بود، زیرا ایجاد ایرلاین هوایی در گیلان بدونشک اقتصاد استان را متحول خواهد کرد.
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت خوب منطقه آزاد انزلی در توسعه فرودگاه سردار جنگل رشت بیان کرد: فرودگاه سردار جنگل رشت ۲۸ متر از آبهای آزاد پایینتر بوده و به همین منظور میزان مصرف سوخت هواپیما در هنگام نشستن و برخواستن بسیار کمتر است، از این رو از منطقه آزاد انزلی درخواست دارم با خریداری ۵۰ هکتار اراضی به توسعه باند فرودگاه سردار جنگل رشت کمک کند.
حقشناس با تأکید بر ظرفیت بالقوه گیلان در ترانزیت کالا در کشور تصریح کرد: در این استان چهار مد ترانزیت کالا شامل ریل، زمینی، دریایی و هوایی وجود دارد که ۲ مد هوایی و دریایی منشأ توسعه استانها و حتی کشور است که نمونه بارز این امر را در کشورهای منطقه بهویژه امارات و قطر شاهد بودیم.
وی یکی از راههای توسعه کشور را استفاده حداکثری از درآمدها و صادرات محصولات غیر نفتی دانست و گفت: در دوران پایانی رژیم پهلوی میزان صادرات نفت ایران به ۶ میلیون بشکه در روز رسیده بود که این هم اکنون به یک میلیون رسیده است، لذا برای توسعه کشور باید به صادرات محصولات غیر نفتی روی بیاوریم که این امر در چند سال گذشته و با تاکیدات مقام معظم رهبری در حال انجام است.
استاندار گیلان با اشاره به ویژگیهای گردشگری این استان در حوزههای مختلف بیان کرد: ماندگارترین درآمد در جهان درآمد گردشگری است که ما در این استان از این نعمت تاکنون به خوبی بهره لازم را نبردیم از این رو دولت برنامه ویژهای برای توسعه اقتصاد گردشگری در کشور و استانهای ساحلی دارد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشور نیز در این مراسم گفت: وظیفه داریم موانع را از سر راه سرمایه گذار بخش خصوصی برداشته و شرایط را برای سرمایه گذاری این بخش فراهم کنیم تا بتوانند برای توسعه ناوگان هوایی کشور برنامه ریزی داشته باشند.
حسین پورفرزانه شامگاه دوشنبه در آیین افتتاح نخستین ایرلاین بومی گیلان در رشت ابراز امیدواری کرد: با مجوزهایی که برای ایرلاین های بخش خصوصی صادر میکنیم قسمتی از بار حمل و نقل هوایی به این بخش واگذار شود.
وی گفت : کشور مان طی سالیان گذشته توسعه بسیار خوبی در افزایش تعداد فرودگاهی داشته است بطوریکه هم اینک رتبه ۹ دنیا را از نظر تعداد و امکانات فرودگاهی باتوجه به مساحت کشور داریم و این توسعه را مرهون زحمات مسئولان کشور است که در سنوات گذشته برنامه ریزی و اجرا شده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه توسعه ناوگان هوایی ایران متناسب با فرودگاه های کشور نیست و به اندازه آنها تدارک دیده نشده است؛ ایران باید رویکرد بزرگ مالک مانند ترکیش ایرلاین را دنبال میکرد که این مهم انجام نشده است هم اینک باید با دعوت از سرمایهگذار بخش خصوصی این ناوگان را تکمیل کنیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه صنعت حمل و نقل هوایی چهار مولفه اصلی شامل ناوگان، فرودگاه و در کنار آن نیروی انسانی و صنعت پشتیبان دارد از استاندار گیلانخواست در ۲ مولفه برزمین مانده نیروی انسانی و صنعت پشتیبان مساعدت لازم را با صنعت هوانوردی استان داشته باشند و افزود: هم اینک گیلان از فرودگاه خوب و ۲ مسیر ایرلاین برخوردار است و این ظرفیت در استان وجود دارد که صنعت پشتیبان را در نظر گرفته و مراکز تعمیراتی برای پوشش تعمیرات هواپیمایی این فرودگاه را در دستور کار قرار دهند.
وی تاکید کرد: باید سرمایهگذار را تشویق کنید تا در استان مرکز تعمیرات قطعات هواپیمایی ایجاد شود؛ همچنین در مراکز آموزشی استان صنعت هوانوردی مدنظر قرار گیرد؛ اگر ادبیات و فرهنگ هواپیمایی در کشور توسعه پیدا نکند هر کار دیگری مصنوعی خواهد بود.
پورفرزانه اضافه کرد: باتوجه به مراکز آموزش عالی و افراد تحصیلکرده و فرهیخته این استان، پیشنهاد میشود صنعت هوانوردی در این مراکز آموزشی مدنظر قرار گیرد؛ تاکید ایکائو بر پایداری پرواز است لذا باید پایداری صنعت هواپیمایی فراهم شود و این امر با ۲مؤلفه نیروی انسانی و صنعت پشتیبان میسر خواهد بود.
پروازهای بومی میتوانند به توسعه هوانوردی کشور کمک کنند
مدیر عامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران نیز در این آیین اظهار کرد: حیات شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و فرودگاه رشت در قبال پرواز است بدون پرواز فرودگاه معنایی ندارد.
محمد امیرانی اظهار کرد: از ۵۶ فرودگاهی که در مالکیت شرکت فرودگاههای ناوبری هوایی کشور قرار دارد ۵۵ فرودگاه عملکرد مالی منفی دارد که علت آن عدم کامل شدن شبکه پروازی است.
وی گفت: تکمیل شبکه پروازی علاوه بر خدمت رسانی به مردم آورده ای دارد که فرودگاه را زنده نگه میدارد؛ ۹۸ درصد از فرودگاه های دنیا با تعداد مسافر کمتر از یک میلیون نفر سودده نیستند؛ اگر فرودگاه سردار جنگل رشت با این قدمت و سابقه تاریخی بدون پرواز باشد شایسته این شهر و استان نخواهد بود.
امیرانی با تقدیر از سرمایه گذار بخش خصوصی که در صنعت هوانوردی این استان سرمایه گذاری کرده است، افزود: پروازهای بومی میتوانند به توسعه هوانوردی کشور کمک کنند و امیدواریم راه اندازی این ایرلاین سرلوحه کار سایر سرمایه گذاران علاقمند به سرمایه گذاری در صنعت هوانوردی کشور قرار گیرد.
وی با تقدیر از عملکرد مدیر کل فرودگاه سردار جنگل رشت برای پیگیری توسعه این فرودگاه اظهار کرد: امیدواریممسئولان استانی و منطقه آزاد انزلی در خصوص تملک اراضی مورد نیاز برای توسعه فرودگاه مساعدت لازم را داشته باشد.
شایان ذکر می باشد، اولین ایرلاین بومی گیلان (هواپیمایی رایمون) به همت مهندس کریم سلیمی کارآفرین شاخص در شهر صنعتی رشت و بنیانگذار مجموعه های تولیدی فولاد آناهیتا گیلان، ذوب آهن درفک شمال، پاک پارس پرند و مدیر و سرمایه گذار شرکت کارآفرینان نسیم گبلان و با مدیریت مهندس سعید سلیمی راه اندازی گردیده است.