• شهر صنعتی رشت
  • دسته‌بندی نشده

همزمان با ادامه وضعیت برق صنعت در گیلان؛ یکی از مهمترین صادر کنندگان محصولات فولادی شمال کشور توان ادامه تولید را ندارد

پنجشنبه ۲۱ام تیر ۱۴۰۳
مدیر

در ادامه تعطیلی های مکرر به واسطه قطعی برق ودر دومین روز تعطیلی کارخانه فولاد امیر کبیر کارگران این کارخانه صبح امروز پنج شنبه ۲۱ تیر ماه با تجمع در جلوی کارخانه به ادامه این وضعیت که باعث پایین امدن درامد و اضافه کارساعتی ودیگر عایدات و همچنین پایین آمدن تولیدات کارخانه شده است اعتراض کردند.

مهندس مهرداد سعادت مدیر عامل کارخانه فولاد امیر کبیر خزر با اشاره به اجرای محدودیتهای لازم برای صنایع مادر استان گیلان که مشکلاتی عدیده ای را برای متولیان ایجاد کزده می گوید: تعداد واحدهای صنعتی سنگین استان گیلان محدود و سهم صنعت از مصرف برق گیلان بسیار پایین است متاسفانه همین مقدار پایین را هم مسولین نمی توانند تامین و بصورت پایدار نگهدارند.

وی می افزاید: این وضع ساعات کار ما را محدود و ظرفیت تولید ما را به کمتر از یک سوم رسانده و دیگر توان ادامه کار را نداشته ما را در آستانه تعطیلی قرار داده است

به اذعان این صنعتگر و کارآفرین، دیگر توان ادامه کار را نداشته و مسئولیت آینده این مجموعه و پرسنل شاغل در آن بر عهده متولیان امر است.

لازم به اشاره است مجتمع فولاد امیرکبیر خزر واقع در شهرک صنعتی لاکان رشت با بیش از ۲۰ سال سابقه تولید در استان گیلان به دلیل مشکل قطع برق عملا به تعطیلی کشانده شده است و پرسنل آن مجتمع تولیدی جهت تعیین تکلیف آینده خود، دو روز است با تجمع در جلوی درب کارخانه خواستار توجه مسولان استان هستند.

همانگونه که در خبرها آمده است، گویا وزارت نیرو برای جبران کسری برق در طول تابستان، دستور به کاهش قابل توجه میزان برق مصرفی واحدهای صنعتی کشور، به خصوص واحدهای تولیدی صنایع سنگین از جمله صنایع فولاد صادر نموده است. جالب آن که علاوه بر دستورالعمل فوق با توجه به افزایش دمای هوا در روزهای اخیر، دستوری مجدد مبنی بر قطع کامل برق کلیه واحدهای صنعتی تا اطلاع ثانوی نیز صادر شده است!

مهندس سعادت مالک و مدیرعامل مجتمع فولاد امیرکبیر خزر در این رابطه گفت : شرکت فولاد امیر کبیر خزر با در اختیار داشتن بیش از ۵۰۰ نفر پرسنل شاغل مستقیم و بیش از ۵۰۰۰ هزار نفر بصورت غیر مستقیم ، در طول تمام سالهای فعالیت خود، هیچگاه اجازه نداده است که با وجود مشکلات متعدد که در مسیر تولید در کشور وجود دارد، تولید این مجتمع متوقف گردد یا زمانی حقوق و دستمزد پرسنل زحمتکش این مجتمع تولیدی به تعویق بیفتد. گواه این امر این است که بیشتر از هشتادوپنج درصد پرسنل این شرکت بیش از پانزده سال سابقه اشتغال در این مجتمع را دارند.

وی اضافه کرد: بنده به عنوان مالک این مجتمع ، خود را مسئول نسبت به زندگی پرسنل و همکارانم در این مجتمع میدانم و حتی در بدترین شرایط اقتصادی ناشی از بحران های ارزی، تورم بسیار بالا و شرایطی که در اثر اعمال تحریم های گسترده بین المللی بر کل کشور حاکم بود، حتی با فروش اموال و املاک شخصی خود و خانواده ، به این امر متعهد بودیم و با وجود شرایط تحریم، به میزان قابل توجهی از محصول تولیدی مان را در طول تمام این سالها به کشوهای همجوار صادر نموده ایم .

حال در نظر داشته باشید که فقط در طول سه سال گذشته فقط تعرفه برق و گاز مصرفی صنعت بالغ بر ده برابر شده  است و اصلا مشخص نیست این افزایش بسیار هنگفت هزینه انرژی از کجا نشات گرفته است و آیا اساسا مبنای قانونی دارد یا خیر؟.

در این شرایط برای حفظ تولید و حل مشکلات عدیده کارخانه، بنده و مدیرانم بصورت فشرده مشغول به برنامه ریزی و فعالیت هستیم تا در این شرایط اقتصادی کشور و با حداقل سود حاصل از تولید، به بقای خود به عنوان عضو کوچکی از خانواده صنعت کشور ادامه دهیم.

سرمایه گذار شرکت فولاد امیر کبیر خزر یاد آور شد : کاملا روشن است که فقط با تولید میتوانیم به حیات مجموعه خود ادامه دهیم که متاسفانه این تولید نیز با توجه به وضع موجود و کاهش شدید تقاضا، کمتر از نیمی از ظرفیت اسمی این مجموعه میباشد.

مهندس سعادت ادامه میدهد: حال در نظر بگیرید که علاوه بر دستورالعمل کاهش تولید از ۱۵ خرداد ماه سال جاری، عملا دستور به توقف تولید تا اطلاع ثانوی صادر شده است؛ گویا آقایان مسئول یک مجتمع صنعتی با سه خط تولید و ۵۰۰ نفر پرسنل را همانند یک اداره دولتی در نظر گرفته اند که با تعطیل نمودن یک هفته ای آن، آب از آب تکان نخورد!

در شرایط فعلی اگر فقط چند روز دچار توقف تولید شدیم، دیگر امکان بقا را نخواهیم داشت و عملا حتی امکان پرداخت حقوق پرسنل نیز سلب میگردد.

با توجه به توضیحاتی که دادم، با بررسیهای کارشناسی دقیقی که انجام دادیم، تصمیم گرفتیم که علیرغم میل باطنی با دلی خون و چشمی اشکبار، این مجموعه را تعطیل کنیم به این دلیل که متاسفانه دیگر امکان به مسئولیت گرفتن زندگی همکاران عزیز ۱۵ -۲۰ ساله مان را نداریم و بهتر است به ایشان این امکان را بدهیم که با یافتن شغلی مناسب تر، حداقل از دریافت حقوق حقه خود در پایان ماه آینده اطمینان حاصل نمایند و این مسئولیت را به مدیرانی که اینگونه برای صنعت و آینده افراد تصمیم گیری می نمایند واگذار میکنم.

به گفته خبرنگار ما شرایط پیش آمده برای این مجتمع تولیدی، بسیار قابل تامل است و با توجه به اینکه امسال از جانب مقام معظم رهبری، سال افزایش تولید و مشارکت مردمی نامیده شده است، مشخص نیست که ادامه حیات این واحد صنعتی در این شرایط چگونه منطبق با منویات رهبر معظم انقلاب  خواهد بود؟

منبع: رشت امروز

برچسب ها:

مطالب مرتبط

دیدگاه