• شهر صنعتی رشت
  • اخبار

اختصاص اعتبار مالیاتی به دانش‌بنیان‌ها / کمک به تحقیق و توسعه، چگونه می‌تواند به کاهش خام‌فروشی کمک کند؟

دوشنبه ۱۵ام اسفند ۱۴۰۱
مدیر

هر چقدر تحقیق و توسعه در صنایع جدی‌تر دنبال شود، فضا برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر فراهم می‌شود و به نوعی برای آنها بازارسازی خواهیم داشت.

خام‌فروشی یکی از مهم‌ترین عارضه‌های اقتصاد کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود. این کشورها بایستی حتی‌الامکان از خام‌فروشی فاصله بگیرند و با تولید محصولات با ارزش افزوده بالا به درآمدهای ارزی قابل توجهی دست یابند.

خلق ارزش و پرهیز از خام‌فروشی نیازمند سیاست‌گذاری‌ها و چاره‌اندیشی‌های تسهیل‌کننده تولید است. اعطای اعتبار مالیاتی و یارانه انرژی از سیاست‌هایی است که می‌تواند به کاهش خام‌فروشی منجر و توسعه زنجیره ارزش محصولات شود. در همین راستا، با شیوا قاسمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفتگو کردیم.

قاسمی با تأیید موضوع لزوم چاره‌اندیشی برای صادرات محصولات با ارزش افزوده پائین، تصریح کرد: برون‌رفت از شرایط فعلی در این است که نباید به تله صادرات انرژی مجازی گیر بیفیم و بایستی به سمت استفاده از ظرفیت دانش‌بنیانی کشور و ورود فناوری به صنایع حرکت کنیم.

وی با ارزیابی مثبت از قوانین مصوّب‌شده دانش‌بنیان‌ها اظهار داشت: عمل به این قوانین می‌تواند گام بلندی به سمت جلو در صنایع باشد. قانون جهش تولید دانش‌بنیان که با پیگیری‌های کمیسیون آموزش و تحقیقات و صنایع مجلس مصوب شد، زمینه را برای افزایش فعالیت دانش‌بنیان‌ها و توسعه زنجیره ارزش محصولات در صنایع فراهم می‌کند.

قاسمی، قانون جهش تولید دانش‌بنیان را لازم‌الاجرا دانست و افزود: اجرای دقیق این قانون، کشور را از مزیت‌های آن بهره‌مند خواهد کرد. مجلس نیز بر اجرای درست این قانون ناظر خواهد بود تا مسیر حرکت صنایع به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا هموار شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد اختصاص اعتبار مالیاتی خاطرنشان کرد: این قانون که قرار است اجرایی شود، می‌تواند کمک بزرگی در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات شرکت‌های مختلف باشد. در این طرح قرار است به صنایع که در راستای توسعه زنجیره ارزش گام برمی‌دارند، اعتبار مالیاتی اختصاص پیدا کند. این مشوق‌ها قطعاً می‌توانند اثرگذار باشند و صنایع را به تقویت بخش تحقیق و توسعه خودشان سوق خواهد داد.

او در تشریح ملاحظات اجرای سیاست اعتبار مالیاتی گفت: اول از همه باید دقت کنیم که تحقیقات به سمتی سوق داده شود که نتیجه عملیاتی برایمان داشته باشند و گرهی از مشکلات صنعت را باز کند. صرفا تحقیقات تئوریک در حال حاضر نمی‌تواند اثرگذار باشد. همچنین باید نظارت‌های لازم در راستای اختصاص بودجه‌ها صرفاً در زمینه تحقیق و توسعه انجام شود. در همین راستا تلاش شده است که به جای معافیت مالیاتی از اعتبار مالیاتی استفاده کنیم که دقیقاً بودجه شرکت‌ها را به سمت تحقیق و توسعه سوق می‌دهد.

قاسمی در اهمیت امر تحقیق و توسعه اظهار داشت: هر چقدر تحقیق و توسعه در صنایع جدی‌تر دنبال شود، فضا برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر فراهم می‌شود و به نوعی برای آنها بازارسازی خواهیم داشت. اعمال سیاست‌هایی مانند اعتبار مالیاتی که شرکت‌ها را به سمت تحقیق و توسعه سوق می‌دهد، به صورت غیرمستقیم زمینه‌ساز بهره‌برداری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.

این نماینده مجلس یادآوری کرد: ورود فناوری به صنایع از طریق سیاست‌های مشوق مالیاتی نظیر اعتبار مالیاتی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به طوری که خنثی‌سازی تحریم‌ها، کاهش وابستگی به کشورهایی که ادعای قدرت دارند، رها شدن از تله انرژی مجازی و همچنین افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور تنها از رهگذر دانش‌بنیان‌شدن صنایع و توسعه زنجیره ارزش محصولات می‌گذرد.

منبع: فارس

برچسب ها:

مطالب مرتبط

دیدگاه